Film Malý pán se dostal na mezinárodní festival v Íránu

ČTK ČTK
13. 8. 2015 16:31
Po Kanárských ostrovech, Šanghaji a domácích filmových přehlídkách míří český loutkový film Malý pán do Íránu.
Foto: Alžběta Jungrová

Praha – Celovečerní filmová pohádka režiséra Radka Berana bude uvedena na Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež v Teheránu, jehož 29. ročník se uskuteční od 7. do 10. Října, oznámila mluvčí projektu Eva Samšuková.

"Malý pán měl v kinech premiéru v polovině května a pokračuje tak v propagaci české loutkářské školy po celém světě," uvedla.

"Film nabízíme aktivně na festivaly po celém světě. Nejprve si vytipujeme regiony a podle zaměření festivalu, jeho síly a v neposlední řadě i lokálních obchodních možností se rozhodneme pro konkrétní filmovou přehlídku," popsal cestování Malého pána producent Jakub Červenka ze společnosti Bedna Films. Právě na Blízkém východě vidí pro prezentaci loutkového zpracování nejen umělecké příležitosti, ale i možnosti prodeje nebo výroby loutkových děl v regionu.

Po přihlášení na festival prošel Malý pán úspěšně uměleckým výběrem dramaturgické poroty teheránského festivalu, kde dostal příležitost se začátkem října prezentovat íránskému publiku ve společnosti desítek dalších zahraničních snímků. "Pro celý tým, který se na Malém pánovi podílel, je to skvělá zpráva, protože film dostal možnost dalších pozvánek na podobné akce v regionu," dodal Červenka. Plánuje i návštěvu na veletrhu MIPCOM v Cannes, kde je film možné nabízet k prodeji práv.

Pohádka Malý pán na motivy úspěšné knihy Velká cesta Malého pána od Lenky Uhlířové a Jiřího Stacha je o hledání člověka, který se usilovně snaží zabezpečit svůj život věcmi potřebnými i věcmi jen tak pro radost. Vydává se proto na cestu, na které překonává nástrahy lesa, nepřátel, vlastní nevědomosti, aby v závěru zjistil, že to, co nejvíce hledá, má ve skutečnosti přímo pod nosem.

 

Právě se děje

Další zprávy