Emma Smetana a Emma Drobná si zazpívají na vánočním koncertě Mariky Gombitové

4. 9. 2017 12:11
Koncert složený výhradně z autorských písní nachystala na 2. prosince do pražské Tipsport Arény slovenská zpěvačka Marika Gombitová. Mezi hosty se objeví i zpěvačka a moderátorka Emma Smetana a vítězka čtvrté řady soutěže Česko Slovenská SuperStar Emma Drobná. Marice se tak podle jejích slov splní dávné přání, aby její písničky žily i v podání mladých interpretů.
Emma Smetana bude zpívat na koncertě Mariky Gombitové její píseň Kam idú l‘udia? | Video: YouTube / Marika Gombitová

Zpěvačka a skladatelka Marika Gombitová dala dohromady seznam hostů svého předvánočního koncertu, který 2. prosince odehraje v pražské Tipsport Aréně.

K dříve ohlášeným Celeste Buckinghamové, Adamovi Mišíkovi, Tereze Kerndlové či Martinovi Chodúrovi, orchestru a dětskému sboru Coro Piccolo se přidala i vítězka čtvrté řady soutěže Česko Slovenská SuperStar Emma Drobná a také zpěvačka a moderátorka Emma Smetana. Ta zazpívá píseň Kam idú l‘udia? ze stejnojmenného alba z roku 1990. 

"Pozvání jsem přijala ze tří důvodů. Za prvé se mi líbí, že jde o večer složený výhradně z jejích autorských písní. Za druhé Mariku vnímám jako mimořádně silnou ženu, která se příkladným způsobem dokázala vyrovnat s osudem, a za třetí - Marika Gombitová jedním z mála předlistopadových umělců, kteří se dokázali dostat na vrchol československé pop-music, aniž by podlézali režimu a morálně se zdiskreditovali. Za to si jí vážím," říká Emma Smetana.

Mezi největší hity Mariky Gombitové, jež je od svých čtyřiadvaceti let kvůli následkům autonehody připoutaná na vozík, patří Koloseum, Paradiso, Úlomky spomienok nebo Zem menom láska.

 

Právě se děje

Další zprávy