Dobré zprávy ze světa elektronické hudby. Do Prahy jede Nicolas Jaar, známý z dua Darkside

Kultura Kultura
20. 6. 2017 14:17
Nicolas Jaar, polovina oblíbeného elektronického dua Darkside, přijede 23. srpna do pražského klubu Roxy. Lístky na koncert stojí 650 korun.
Video: Boiler Room / YouTube

Do Prahy poprvé přijíždí Nicolas Jaar. Chilsko-americký hudebník a experimentátor v oblasti elektronické hudby vystoupí 23. srpna v klubu Roxy. Lístky stojí 650 Kč.  

Jaarovi je sice teprve 27 let, za sebou má už ovšem kariéru s oblíbeným psychedelicko-elektronickým duem Darkside, které se těsně před rozpadem ukázalo v roce 2014 na festivalu Colours of Ostrava. Jeho gradující set tehdy chvílemi připomínal jakýsi mystický obřad. 

Hudbě se Jaar věnuje bezmála deset let, svou druhou sólovou desku Sirens ale vydal teprve loni. Zní jako sofistikovaně odvyprávěný příběh s nepřeberným množstvím zvuků, které vznikají a zanikají. Ostatně hudba plná detailů a odkazů na další hudební žánry je Jaarovi po celou kariéru vlastní a tvoří jeho typický rukopis.  

V Roxy se letos představí ještě jedna hvězda současného synthpopu. V rámci světového turné přijede 23. října zpěvačka Goldfrapp, která zahraje písně z letošního alba Silver Eye.  

 

Právě se děje

Další zprávy