Rodina je základ cirkusu. Cirk La Putyka zkouší novou hru

ČTK ČTK
5. 8. 2015 9:26
Projekt bude první premiérou Cirku La Putyka na jeho domácí scéně Jatka78. Ke spolupráci na Family přizval Novák všechny umělce, kteří souborem za uplynulých pět let prošli.
Cirku La Putyka - Family | Video: YouTube

Praha – Soubor nového cirkusu Cirk La Putyka připravuje na letošní podzim nové představení s názvem Family, které je součástí největšího projektu souboru v jeho historii. Jde o první část chystané trilogie, jejíž premiéra je naplánována na 14. října. Stejně jako všechny reprízy se uskuteční v prostoru Jatka78 v pražských Holešovicích. Další dvě části trilogie se uskuteční příští rok.

"Vnímám historii své vlastní rodiny a to, jak je v současnosti těžké rodinu jako takovou udržet pohromadě. Navíc se význam a chápání rodiny mění, oporou už mnohdy není ten nejstarší a nejzkušenější, ale ten nejmladší a nejvýkonnější. Doba se změnila," uvedl autor a režisér představení Rostislav Novák mladší.

Na projektu spolupracují všichni umělci, kteří souborem za posledních pět let prošli. Výsledkem je největší obsazení v historii souboru, na scéně bude 20 lidí včetně kapely. To společně s mezinárodním charakterem neumožňuje představení zařadit na běžný repertoár. Představení Family proto bude možné navštívit pouze ve druhé polovině října v premiéře a následných 12 reprízách.
"Půjde o tři generace umělců ze šesti zemí ve věku od deseti do 67 let.

V představení budou moji rodiče, kteří divadlem žijí celý život, i můj syn, který do nového cirkusu vyrostl a nedávno skočil své první dvojné salto," sdělil Novák. "Projektem Family jsem svou biologickou rodinu spojil s tou uměleckou," dodal.
A v podobném duchu bude Cirk La Putyka pokračovat i v dalších představeních. Family je první a nejrozsáhlejší částí připravované trilogie.

Na pražskou inscenaci naváže v únoru příštího roku premiéra projektu Roots v berlínském kabaretním a varietním divadle Chamäleon. Na podzim 2016 pak bude mít na Jatkách78 premiéru poslední část trilogie, duet Black Black Woods, který budou pro Rostislava Nováka mladšího a jeho otce Rostislava Nováka staršího režírovat uznávané osobnosti pohybového a tanečního divadla Linda Kapetaneaová a Jozef Fruček.

 

Právě se děje

Další zprávy