Klauni, pouliční divadlo a nový cirkus obsadí Stromovku i centrum Prahy. Vše bude zdarma

Kultura Kultura
9. 7. 2017 10:24
Na holešovickém Výstavišti, v okolí parku Stromovka i v centru Prahy se od 10. do 13. července zdarma představí v rámci divadelního festivalu Za dveřmi to nejlepší z klauniády, pouličního divadla a nového cirkusu.
Festival Za dveřmi je za dveřmi.
Festival Za dveřmi je za dveřmi. | Foto: Festival Za dveřmi

Průvod obřích loutek, české premiéry a umělci ze Španělska, Francie, Slovenska či Litvy v doprovodu těch nejtalentovanějších domácích performerů. Tak bude vypadat už 9. ročník festivalu Za dveřmi, který oživí Prahu 7, ale i historické centrum na čtyři dny pouličním divadlem.

Festival zahájí barevný průvod obřích loutek doprovázených artisty na chůdách v centru Prahy. Pak se vše přesune na holešovické Výstaviště, kde bude akce čtyři dny probíhat. O letní divadelní podívanou se postarají desítky souborů.

Ze Španělska organizátoři pozvali specialisty na klauniády La Industrial Teatrera a energického showmana Adriana Schvarzsteina. Jeho představení Greenman je improvizovaná oneman show, v Arrived se pak představí s umělkyní z Litvy a společně vytvoří absurdní situace pro kolemjdoucí.

Kromě Španělů navštíví festival také Francouzi. Zatímco poetičtí Compagnie Une De Plus přijedou přímo z Francie, členové souboru Le Cabaret Nomade do Prahy dokočují z Brna a tři dny budou bavit multižánrovým kočovným kabaretem v podobě divadla pro jednoho diváka, koncertním představením, storytellingem, fotografickou laboratoři či cestovním blešákem.

České divadlo budou reprezentovat žongléři Bratři v tricku, Divadlo Continuo nebo V.O.S.A. Theatre.

"Chceme, aby na festival mohla chodit celá rodina, a tak jsme se letos ještě více zaměřili na naše nejmenší diváky. Od úterý do čtvrtka bude na Výstavišti dětská zóna v podání Le Cabaret Nomade se storytellingem, malováním či koncerty. Po dvou letech jsme opět pozvali slovenské mistry Teatro Tatro, tentokrát s představením pro děti, zamilují si ho ale i všichni rodiče," říká za pořadatele Michaela Holbíková.

Festival se bude konat každý den od 14 hodin kromě pondělního zahájení, které začne v 16 hodin. Vstup na všechna představení kromě Teatro Tatro je zdarma.

 

Právě se děje

Další zprávy