Na Cirkusový jatka jedou špičkové soubory nového cirkusu

ČTK Kultura ČTK, Kultura
24. 11. 2014 14:26
V prostoru Jatka78 se představí projekt Analog s artisty z Berlína a formace Sisters v inscenaci Clockwork.
Dánsko-francouzsko-španělská formace Sisters přijede na Jatka78 s představením Clockwork.
Dánsko-francouzsko-španělská formace Sisters přijede na Jatka78 s představením Clockwork. | Foto: Jatka78

Praha - Od 29. listopadu do 3. prosince se v nově otevřeném kulturním prostoru Jatka78 v pražských Holešovicích poprvé představí při akci "Cirkusový jatka" zahraniční soubory nového cirkusu.

První dva večery to bude speciálně připravený projekt Analog, ve kterém účinkují přední akrobati, žongléři, tanečníci a performeři z Berlína doprovázeni živou hudbou. Dále vystoupí dánsko-francouzsko-španělská formace Sisters, která přiveze představení Clockwork plné prvotřídní akrobacie.

Analog.
Analog. | Foto: Jatka78

"Oba soubory nabídnou divákům skvělé zážitky z oblasti nového cirkusu. Přesně takové kolektivy tu chceme uvádět, představují to nejlepší ze současného světového divadla," řekl Rosťa Novák, umělecký šéf souboru Cirk La Putyka, který Jatka78 provozuje.

Projekt Analog je speciálním představením mezinárodního uskupení působícího nyní v Berlíně. Jeho vůdčí osobnosti Ethan Law a Florian Zumkehr přivezou do Prahy partu umělců, kteří se zdejším divákům představí poprvé a nabídnou dva večery plné mistrovského provedení novocirkusových disciplín. Od žonglování, přes akrobacii a čínskou tyč až po tanec, vše doprovázené živou hudbou a zpěvem.

První tři prosincové dny pak Jatka78 obsadí mladá trojice Sisters, jejíž členové vystudovali novocirkusovou školu ve Stockholmu a patří k progresivní severské větvi žánru. Představení Clockwork nabízí cirkusové disciplíny, které v Česku nejsou často vidět. Například čínskou tyč a German wheel. Inspirací se jim stal hodinový strojek a dokonalá souhra a načasování v jeho útrobách.

Vstupenky jsou již v prodeji v síti Ticketportal nebo v pokladně divadla, která je otevřena každý hrací den 90 minut před začátkem představení.

 

Právě se děje

Další zprávy