Nejlepší muzikály na Broadwayi jsou bez hollywoodských hvězd

ČTK ČTK
30. 4. 2014 13:30
Nominace na prestižní divadelní Tony Awards má Woody Allen i Bryan Cranston z Perníkového táty, ale stranou zůstali například Orlando Bloom, Daniel Craig i Rachel Weisz.
A Gentleman´s Guide to Love and Murder.
A Gentleman´s Guide to Love and Murder. | Foto: A Gentleman´s Guide to Love and Murder

New York - Nominace na prestižní americké divadelní Tony Awards letos ovládl muzikál A Gentleman´s Guide to Love and Murder (Gentlemanův průvodce po lásce a vraždě), který může ocenění získat celkem v deseti kategorií.

Podívejte se na ukázku z muzikálu A Gentleman's Guide to Love and Murder.
Podívejte se na ukázku z muzikálu A Gentleman's Guide to Love and Murder.

Mezi nominovanými se objevili také například Woody Allen či herec Bryan Cranston známý ze seriálu Perníkový táta. Zklamáním bylo úterní vyhlášení nominací pro řadu hollywoodských hvězd, o jejichž možném ocenění za divadelní výkony se na Broadwayi mluvilo.

Mezi slavnými jmény, která se letos ocenění svých divadelních výkonů nedočkají, jsou například Denzel Washington, James Franco, Zachary Quinto, Michelle Williamsová, Orlando Bloom, Ethan Hawke, Rachel Weiszová, Daniel Craig či Daniel Radcliffe. Pro řadu lidí z branže je neúčast alespoň některých z nich překvapením.

"O nominacích rozhoduje malá skupina lidí a nikdy si nemůžete být jisti, co přesně ocení," komentoval výběr tří desítek divadelníků, teoretiků a publicistů herec Neil Patrick Harris, který v minulých letech předávání cen opakovaně moderoval a letos si odnesl jednu z hereckých nominací.

Podívejte se na ukázku z muzikálu Výstřely na Broadwayi.
Podívejte se na ukázku z muzikálu Výstřely na Broadwayi.

Nejvíce šancí získat ceny na červnovém galavečeru má zmíněný komediální muzikál z Anglie edwardináské éry o příbuzenských vraždách kvůli dědictví. V hlavní kategorii nejlepších muzikálů mu budou sekundovat After Midnight (Po půlnoci) ze zlaté éry newyorského Harlemu ve 20. letech, Aladdin a také Beautiful: The Carole King Musical (Beautiful: Muzikál Carole Kingové) o známé americké zpěvačce.

Nečekaně opomenuta zůstala muzikálová verze filmu Woodyho Allena Výstřely na Broadwayi. Allen se však dočkal nominace za nejlepší předlohu.

Mezi známými jmény aspirujícími na ocenění je například herec Bryan Cranston, představitel hlavní postavy televizního seriálu Perníkový táta, který se za roli prezidenta Lyndona Johnsona v divadelní hře All the Way (Až do konce) dočkal nominace v kategorii nejlepší herec. V té mu bude konkurovat například Neil Patrick Harris za svůj výkon v rockovém muzikálu Hedwiga a Angry Inch.

Osmašedesátý ročník cen Tony pozná své vítěze během slavnostního večera 8. června, který bude moderovat herec Hugh Jackman.

 

Právě se děje

Další zprávy