Gastronomický úspěch pro Česko. Praha získala třetí hvězdu od Michelina

Magazín Magazín
9. 3. 2016 13:28
Alcron a La Degustation si i letos udržely michelinskou hvězdu, do gastronomického průvodce nově přibyla třetí hvězda, kterou získala restaurace Field. Ocenění Bib Gourmand pro cenově dostupnější podniky obdržela hospoda Maso a kobliha, prestižní cenou se mohou opět pyšnit i podniky Aureole, Divinis, Na kopci, Sansho a Sasazu. Restaurace Alcron šéfkuchaře Romana Pauluse a La Degustation Boheme Bourgeoise, jejíž kuchyni řídí Oldřich Sahajdák, poprvé získaly michelinskou hvězdu v roce 2012. Od té doby prestižní ocenění každý rok obhájily.
Restaurace Alcron.
Restaurace Alcron. | Foto: archiv Restaurace Alcron

Praha může slavit třetí michelinskou hvězdu. K restauracím Alcron a La Degustation, které se pyšní prestižním gastronomickým oceněním od roku 2012, se nově přidal Field Restaurant šéfkuchaře Radka Kašpárka.

Field sídlí na Starém Městě a ve svém menu sází na ryby a zvěřinu. Kašpárek na jídelní lístek zařadil například hovězí hrudí, candáta, makrelu nebo králíka.

Cena za hlavní jídlo se pohybuje kolem 500 korun, za degustační menu hosté zaplatí 2100 korun. "Sezonní menu nezakrývají svůj přírodní původ – a někdy doslova návrat ke kořenům. Pole je základ. Vše ostatní je otevřené," zní filozofie restaurantu. 

Ocenění Bib Gourmand pro cenově dostupnější podniky obhájily všechny restaurace z loňska (Aureole, Divinis, Na kopci, Sansho a Sasazu), nově ho získala hospoda Maso a kobliha. 

Tříhvězdičkovou restaurací se nově staly dva podniky v Paříži a jeden v Kodani, Hamburku a Oslu, čímž vzrostl počet nejvýše oceněných restaurací v průvodci na devatenáct.

Z patnácti nových dvouhvězdičkových se jich pět nachází v Paříži, dvě v rakouském Salcburku, dvě v Londýně a po jedné dostaly restaurace vídeňská, bruselská, antverpská, berlínská, mnichovská a jedna ve Frankfurtu nad Mohanem.

 

Právě se děje

Další zprávy